Volg archeologisch onderzoek via website

Tijdens de Open Dag, zaterdag 12 oktober, heeft RAAP, het onderzoeks- en adviesbureau voor archeologie, cultuurhistorie en erfgoed in Nederland,een website gepresenteerd waar u het onderzoek kunt volgen.

Printscreen archeologische website   

Deze website heeft RAAP speciaal voor Maaspark Well gemaakt. Op een interactieve kaart kunt u de onderzoeksresultaten van eerdere onderzoeken in het gebied op een eenvoudige wijze bekijken. Als u op de vindplaatsen klikt verschijnt een korte omschrijving van de vondst(en) en een foto.

Op de site verschijnt met enige regelmaat een verslagje van de werkzaamheden en een presentatie van de resultaten. U kunt de verschillende kaartlagen aan en uitzetten zoals luchtfoto, hoogtekaart en historische kaart.

Bijzonder is dat voor de Depotlocatie een live-koppeling is gemaakt tussen de opgravingsdata en de website. Zo kunt u het onderzoek in feite op de voet volgen.  
 

Open Dag 12 oktober

Tijdens de Open Dag werden de bezoekers geïnformeerd over de archeologische resultaten van eerder uitgevoerde onderzoeken in het gebied en de specifieke werkwijze die nu wordt toegepast op de Depotlocatie. Aansluitend kon men een wandelingetje maken door de gebiedsontwikkeling naar de locatie waar op dit moment het onderzoek plaats vindt. Daar werd iets verteld over de proefsleuven en de archeologische sporen die daarin zijn gevonden.

Foto met ontvangstlocatie en auto RAAP Foto met bezoekers ontvangstlocatie RAAP